Project

Thuisvester
Een woningcorporatie die in 2009 is ontstaan uit een fusie met Cires (Oosterhout) en zorgvoorwonen (Rucphen, Zundert). Deze laatste was al klant bij mij. Na een pitch met 4 andere bureau’s mocht Rakàta de nieuwe naam en de huisstijl bedenken en alle verdere uitingen realiseren, zoals verkoopbrochures, jaarverslagen, uitnodigingen, folders, website, bewonersmagazine, advertenties, etc.

Sociaal Actief:
Het patroon staat voor huiselijkheid, leefbaarheid, sociaal en betrokken. Het heeft een vriendelijke uitstraling, de vormen zijn lekker rond. De items zijn zorgvuldig gekozen, kwalitatief, modern soft design, of design klassiekers. Voor ‘thuis’ is gekozen voor de theepot en een kopje van Oililly, de fluitketel Le Lapin, DE designklassieker van de HEMA, een pan van BK, de stoel, tafel, bank en grote ronde fautieul zijn van Linteloo en een schemerlamp.
Voor oudere mensen en liefhebbers van retro is er de krulstoel en de krullijst. Voor leefbaarheid een vlinder, vogeltje, poes, hond, bloem en een wipkip (papagaai) een spelend kind met ballon en een tiener op een skateboard. Voor het digtale leven een usb stick en een mobiele telefoon. Verder nog een huissleutel.

Ondernemend:
Als tegenhanger voor al dat vriendelijks zijn de letters extra fors, hierdoor komen de illustraties goed tot hun recht. Maar de grote stevige letters staan vooral voor daadkracht, een sterke ondernemende organisatie.

Extra:
Het brabants bont patroon. Als knipoog naar een Brabants bedrijf en ter ondersteuning van de wens om West-Brabants grootste verhuurder te worden.

Volgende Item