De Rooms Katholieke Dansmarieke Vereniging Sint Hendrien, Afdeling Dansmari’s is al weken aan het warmlopen voor Carnaval. Na de succesvolle Pin Up kalender (2008) en een vette 236 pagina’s tellende Oeteldonkse Glossy (2011) presenteerde de rondborstige heren zondag 27 januari het kookboek Au Bain Mari. Na een waar Social Media Offensief keek heel Oeteldonk reikhalzend uit  naar dit kloeke boek. De Tour Du Schrans was dan ook volledig uitverkocht. Of zoals de Mari’s zeggen: “Bol is Bol!

 
Als maker van het boek mocht ik mee ‘en tour’. De ±250 deelnemers werden in 12 groepen verdeeld. Iedere groep deed 4 restaurants aan en genoot van een gerechtje en een bijpassend wijntje. Voor de team spirit werd in het eerste restaurant een envelop geopend met het verzoek om gezamenlijk een limerick te bedenken en de deelnemers konden tijdens de tocht meespelen met de fotowedstrijd. Ludiek, smakelijk of Oeteldonkesk … de leukste foto’s die tijdens de tocht gemaild werden, zouden tijdens het afsluitende Dessert Dansant beloond worden met een vette prijs.

 
Het werd een bolle, uh dolle tour, die ook niet geheel zonder doping gelopen werd … De gele armbandjes van Lance Armstrong (Live Strong) kregen deze middag een waardige opvolger: in vlot DansMari blauw “Leef Vet”.

 

Au bain Mari A5 flyer

 

 

 

Reageer op dit artikel..